вівторок, 20 лютого 2024 р.

День Героїв Небесної Сотні

 

День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні – відважних земляків, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та самим творити своє майбутнє без кремлівських вказівок.
Шкільна бібліотека.




Цьогоріч ми вдесяте вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо тисячі загиблих від російської зброї. Але щорічно 20 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу як незалежна, демократична держава.
Шкільна бібліотека.



Десять років тому в Криму сталися події, які принесли біду й нещастя мешканцям усього півострова – влада російської федерації окупувала автономію у складі України. Такі дії вважаються початком російської агресії на території нашої держави.

Анексія Криму росією, яка була спрямована на насильницьке протиправне відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та їх приєднання до російської федерації на правах суб'єктів російської федерації, була здійснена протягом лютого-березня 2014 року.
Віртуальна книжкова виставка. "Анексія Криму". До 10-ї річниці окупації півострова Крим.
Шкільна бібліотека.



Немає коментарів:

Дописати коментар